Розвал промислових підприємств по всій країні відбувається через повальну приватизацію. Про це в Дніпропетровську заявив народний депутат Сергій Храпов (фракція КПУ). Держпідприємства, за його словами, спеціально доводять до запущеного стану, щоб приватник зміг купити його за копійки.

«Південний радіозавод і Східний гірничо-збагачувальний комбінат у Жовтих Водах, Дніпропетровський автобусний завод, тепер і Дніпропетровський машинобудівний завод — лише деякі приклади того, як знищують важливі для України промислові об’єкти. Унаслідок цього сьогодні фактично жодне підприємство Дніпропетровщини не працює на повну потужність», — сказав депутат-комуніст.

 Народний депутат нагадав, що націоналізація передбачена в економічному блоці антикризової програми, яку Компартія не раз пропонувала прийняти. Але цю ініціативу не підтримав парламент.

ТОЧКА ЗОРУ

Народний депутат Сергій ХРАПОВ:

«Проведена сьогодні приватизація — це загроза національній безпеці. Вона знищує будь-які соціальні права та гарантії. Про яке право на роботу й гідну зарплату може йтися, якщо «ефективний власник» закриває підприємства, викидає людей на вулицю, не платить зароблені гроші. Потрібно негайно припинити згубну приватизацію й перейти до масштабної націоналізації великих, стратегічно важливих підприємств і монополій».