Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для кандидата в народні депутати України по виборчому округу №18 (Вінницька область), співвласника корпорації «Українська бізнес група» Руслана Демчака. Як розповіли очевидці, затримали підозрюваного під час його зустрічі з виборцями в селі Медівка Оратівського району.
Про деякі факти стосовно підозри в скоєнні низки економічних злочинів «Голос України» повідомив читачам у статті «За гроші до влади?» («Голос України» за 29 серпня ц. р.).
— Слідством встановлено, що Демчак Руслан Євгенович і низка пов’язаних із ним осіб організували і використовували схему легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, за допомогою продажу незаконно отриманих майнових паїв. Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове слідство триває, — йдеться у повідомленні прес-служби Державної податкової служби Києва.
За інформацією податківців, кримінальну справу порушено слідчим управлінням столичної ДПС за підозрою у скоєнні низки економічних злочинів, у тому числі легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 50 мільйонів гривень. Вирішується питання про об’єднання цієї справи з кримінальною за фактом підробки документів, порушеною прокурором Житомирської області.
Податківці наголошують, що в цій кримінальній справі відсутня політична складова. Натомість родичі затриманого акцентують увагу, що Руслана Демчака затримали у зв’язку з тим, що він став кандидатом у народні депутати України.