Національний банк найближчим часом врегулює ситуацію з коливанням валютного курсу. Про це під час брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
«Ситуація з коливанням курсу долара виникла через те, що НБУ збільшив рефінансування іншим банкам на один рік, раніше було три місяці. І ми сподівалися, що рефінансування піде на кредитування реального сектора економіки, а замість цього банки вийшли на валютну біржу і почали скуповувати валюту. Сьогодні НБУ цю ситуацію взяв під контроль», — запевнив регіонал.
Також народний обранець запевнив, що Партія регіонів голосуватиме за ліквідацію депутатської недоторканності. «Ми маємо намір проголосувати за ліквідацію депутатської недоторканності і вирівняти норми Кримінального процесуального кодексу як для громадян, так і для депутатів», — наголосив він та нагадав, що для відповідних змін до Конституції потрібні 300 голосів. Якщо колеги з опозиції дотримаються слова і підтримають скасування недоторканності, то, за словами О. Єфремова, таке рішення буде ухвалено. Якщо ж ні, то люди побачать, хто реально виконує обіцянки, а хто лише їх декларує.
Крім того, О. Єфремов повідомив, що Верховна Рада може відкласти розгляд законопроекту про мирні зібрання щонайменше до наступного пленарного тижня. «У нас є два законопроекти, які потрібно прийняти одночасно. Тому нам треба сьогодні законопроект №2450 зняти з розгляду, ухвалити проект закону №10569 у першому читанні, а потім на наступному пленарному засіданні ухвалити два документа одночасно», — сказав він. Парламентарій підкреслив, що ці два проекти закону узгоджені з громадськістю і нарікань не викликають.