Опозиція не голосуватиме за жоден законопроект, який розглядатиметься в парламенті під час цієї сесії. Про це на брифінгу заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
«Винятком будуть тільки наші постанови щодо скасування тих законопроектів, які було проголосовано з порушенням Регламенту та Конституції», — сказав він.
Народний депутат також підкреслив, що опозиція не наполягатиме на розгляді своїх законодавчих ініціатив, бо вони не ухвалюватимуться більшістю з політичної точки зору. «Ми розглядаємо єдиний варіант стовідсоткового долучення до роботи парламенту, якщо буде забезпечено персональне голосування», — підкреслив М. Томенко.
Також заступник глави парламенту наголосив, що Прем’єр-міністр та члени уряду, які є кандидатами в народні депутати, повинні, відповідно до закону про вибори, піти у відпустку і тотально не використовувати адмінресурс для розповідей про свої політичні плани. «Під час поїздок регіонами мені не раз доводилося переконуватися в тому, що на місцях влада працює на виборчу кампанію. І наради вони проводять не про те, як сільську школу не закрити, а про те, як провести свого кандидата на виборах», — зауважив народний обранець.
Парламентарій повідомив, що під час години запитань до уряду опозиція порушуватиме це питання в сесійній залі.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо заяви про звільнення з посади заступника Голови Верховної Ради, М. Томенко заявив, що активно працюватиме як народний депутат у сесійній залі. «Оскільки заява не розглядається, було б неправильно і несправедливо для картинки по телебаченню сидіти у президії парламенту і говорити нашим виборцям, що опозиція представлена в керівництві Верховної Ради, і до її думки хтось дослухається».
«Моя заява не відкликана, я активно працюю в сесійній залі як народний депутат у складі опозиції», — підкреслив М. Томенко.