У Верховній Раді відбулася конференція «Україна—Ізраїль. 20-та річниця дипломатичних відносин: досвід, досягнення та перспективи». 

У ній взяли участь народні депутати України, котрі входять до депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з державою Ізраїль, делегація депутатів Кнесету — парламенту Ізраїлю, Надзвичайні та Повноважні Посли Ізраїлю в Україні та України в Ізраїлі, колишні посли, представники єврейської громади в Україні. 

Виступаючи перед учасниками конференції, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголосив, що в історичних долях українського та єврейського народу переплелося багато спільного — ми довго не мали своєї держави, українці та євреї розсіяні по всьому світу, вели героїчну боротьбу за свою національну ідентичність та понесли величезні втрати (виступ публікується). Промовці також відзначали, що на нинішньому етапі україно-єврейських відносин дуже важливо, щоб вони розвивалися позитивно і динамічно. А в українському суспільстві зберегти стабільність і толерантність, цивілізований діалог і злагоду між представниками різних національностей та релігій, уникнути міжнаціональних конфліктів, не допустити появи ксенофобських настроїв.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

Учасники конференції.