У понеділок о пів на шосту ранку в Криворізькому міському відділенні міліції пролунав дзвінок. Невідомий чоловік повідомив, що в Дніпропетровську закладено кілька вибухових пристроїв.
По тривозі було піднято на ноги всю обласну міліцію. Але, на щастя, сигнал виявився жартом. Завдяки спільним діям співробітників ГУМВС і УСБ України в Дніпропетровській області затримано місцевого мешканця 1989 року народження. За його словами, дзвінок було зроблений з хуліганських мотивів із метою перевірки можливостей правоохоронних органів із затримання «телефонних терористів».
Нині триває дослідча перевірка, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу. Згідно із зазначеною статтею, зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до шести років. До речі, нинішнього року, згідно зі змінами у Кримінальному кодексі, відповідальність за скоєння таких злочинів було посилено.