На Кіровоградщині відбулося чергове виїзне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування, що проходило у найвіддаленішому з районів області — Гайворонському. Члени відомства ознайомилися з досвідом роботи гайворонців щодо вирішення актуальних питань соціально-економічного, культурного та освітнього розвитку території у рамках реалізації програми «Центральний регіон-2015».

 Яскравим прикладом такої роботи є діяльність окремих закладів культури, що формують туристичну привабливість району, а також загальноосвітніх навчальних закладів, в яких використовують сучасні енергозберігаючі технології.

Створений у колишньому клубі залізничників Центр дитячої та юнацької творчості «Оріон» працює у художньо-естетичному, образотворчому та еколого-натуралістичному напрямках. До Міжнародного дня захисту дітей тут презентували виставку ляльок-мотанок в українському національному вбранні. Як зазначив голова Кіровоградської облради Микола Ковальчук, такий результат копіткої творчої роботи працівників та виконавців закладу яскраво відображає світогляд та естетичні уподобання народу, а також виховує молоде покоління в дусі національної самосвідомості та історичної спадкоємності.

Гідною для наслідування є практика організації в Солгутівському загальноосвітньому навчальному закладі І-ІІІ ступенів «Школи сприяння здоров’ю». Тут учні мають можливість поліпшувати своє самопочуття в кабінетах фізіо- та ароматерапії, перебувають під постійною увагою медичної сестри, психолога, соціального педагога. Контроль за станом здоров’я дітей, дотриманням гігієнічних вимог, повноцінне харчування і регулярні медогляди стали постійною нормою для школи.

Фото автора.

Під час виїздного засідання.