З наближенням фінішу Відкритого чемпіонату США дедалі більше розпалюються пристрасті на кортах Flushіng Meadows. Особливий інтерес викликають поєдинки за участю провідних майстрів: Роджера Федерера, Томаша Бердих, Марина Чилича, Новака Джоковича, Енді Маррі, Янко Типсаревича, Хуана Мартіна дель Потро, Енді Роддіка, який заявив, що йде з великого спорту після цього турніру. На момент написання репортажу путівки у чвертьфінал вибороли Вікторія Азаренко, Саманта Стосур, Марія Шарапова, Маріон Бартолі, Анна Іванович, Серена Вільямс, Сара Еррані та Роберта Вінчі.
Останні дві італійки створили сенсацію й повинні були між собою боротися за вихід у півфінал. Жіночий теніс — не без сюрпризів. Але так на турнірах народжується інтрига і стає цікавіше.
На жаль, всі дорослі представники українського тенісу зійшли з дистанції. Останнім бійцем був киянин Олександр Долгополов (14-й сіяний). У третьому колі він поступився швейцарцю Станісласу Вавринці — 4:6, 4:6, 2:6.
А тим часом стартували ігри серед молодого покоління. Український юніорський теніс — тема завжди актуальна і дуже складна, зазвичай пов’язана з багатьма соціальними й організаційними питаннями усередині держави. І все-таки дві представниці нашої країни здобули місця в основній сітці юніорського US Open.
16-річні харків’янка Вікторія Лушкова й одеситка Олександра Корашвілі стартували на кортах стадіону Flushіng Meadows. Перша продемонструвала впевнену й потужну гру, здолавши тенісистку з Латвії Олену Остапенко у двох сетах — 6:3, 6:3. Друга, на жаль, не впоралася із завданням, поступившись 14-річній американці Торнадо Аліше Блек — 3:6, 4:6.
Галина КОСТЕНКО (спеціально для «Голосу України»).
Нью-Йорк.