Перші дні осені у всіх асоціюються зі школою. У спогадах постають залите сонцем шкільне подвір’я, білі банти дівчаток, квіти,  багато радісного, світлого... Цього року безпеку на дорогах біля навчальних закладів забезпечували працівники ДАІ. Профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі!» у Києві, як і в усій країні, стали вже хорошою традицією. Розпочалися вони із серпневих нарад педагогічних колективів, і обов’язково за участю представників ДАІ.

У перші дні навчання вартові доріг провели профілактичні заходи. Зранку інспектори контролювали рух маленьких пішоходів біля шкіл. Також було організовано короткі виступи на святкових лінійках. А після цього офіцери завітали до першокласників і провели «Єдині уроки правил дорожнього руху». І звичайно ж, не обійшлося без їхньої участі у «Святі першокласників». Це дійство відбулось на Хрещатику. Малеча могла подивитись, як функціонує учбове перехрестя зі справжніми дорожніми знаками, світлофором та розміткою. Тут працівники ДАІ допомагали юним водіям рухатись на автомобілях без порушень правил.

Також неподалік працювала творча майстерня юних художників. 

У ній школярі могли позмагатись у конкурсі малюнка під назвою «Кращий дорожній знак». Маленькі митці, чиї твори відзначалися оригінальністю, отримували тематичний розклад занять або закладку для щоденника та оплески відвідувачів. А ще охочі вирізували зі світловідбиваючого паперу фігурки машин, людей, метеликів. 

Усе це прикріплювалося на ранець або сумку. Такі фігурки дозволяють водієві побачити постать маленького пішохода у темряві. Звісно, також була можливість сфотографуватися на патрульному мотоциклі ДАІ. Ця техніка викликала інтерес не лише у малечі, а й у дорослих. 

Одне слово, свято вдалося. Це означає, що на наших вулицях пересуватись буде безпечніше.

Фото надано УДАІ міста Києва.