Молодь, яка вже вступила до військових та міліцейських вузів, на відміну від своїх «цивільних» однолітків, зобов’язана пройти (крім конкурсного відбору) ще один своєрідний іспит — КМБ, що розшифровується як курс молодого бійця.

Вісімдесят першокурсників факультету внутрішніх військ інституту підготовки кадрів громадської безпеки і психологічної служби Національної академії внутрішніх справ проходять КМБ під Києвом. Приблизно за шістдесят кілометрів від столиці розташований навчальний центр внутрішніх військ, де створено необхідні умови для навчання молодого поповнення. Учорашні школярі звикають до нового життя з ранніми підйомами, командами командирів і фізичними навантаженнями. КМБ — це випробування сили духу, витривалості й відчуття товариства. Легше тим хлопцям, які вже мають за плечима службу в армії. А таких  на факультет прийшло 25 осіб, тобто майже кожен третій.
Через чотири роки ці курсанти одержать лейтенантські погони і підуть служити військовими психологами та командирами взводів.
Фото автора.