Центральна виборча комісія на своєму засіданні затвердила результати жеребкування про надання суб’єктам виборчого процесу ефірного часу та друкованих площ за рахунок і в межах коштів державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення чергових парламентських виборів, а також форми і тексти виборчих бюлетенів, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.
Виборчий бюлетень із виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для голосування в одномандатних виборчих округах матиме вигляд відповідно до кількості зареєстрованих кандидатів у народні депутати: до шести кандидатів — розміром 200 х 270 мм; до дев’яти — 200 х 300 мм; до 14 — 200 х 400 мм; до 20 — 200 х 560 мм; до 24 — 200 х 600 мм; до 28 — 200 х 700 мм; до 33 — 200 х 800 мм; до 48 — розміром 200 х 900 мм.
Водночас встановлено, що текст виборчого бюлетеня для голосування в одномандатних виборчих округах друкується державною мовою на одному аркуші світло-зеленого кольору лише з одного боку з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також із проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.
Також затверджено тексти виборчих бюлетенів із виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для голосування в одномандатних виборчих округах №№1—225.
Розглянувши клопотання громадських організацій, ЦВК надала дозвіл Всеукраїнській громадській організації «Громадянська кампанія «Пора» мати офіційних спостерігачів під час виборів, Львівській обласній громадській організації «Народний антикорупційний нагляд» — на території Львівської області, а громадській організації «Комітет виборців «Донбас» — на території міст Слов’янськ, Миколаївка та Святогірськ.
Проте громадським організаціям «Національний комітет по боротьбі з корупцією», «Громадський жіночий рух «Пробудження», Дніпропетровській обласній громадській організації «Незалежна асоціація журналістів», Івано-Франківській міській громадській організації «Клуб виборців» та Хмельницькій обласній громадській організації «Розвиток рідного Поділля» відмовлено в наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час парламентських виборів, оскільки цими організаціями порушено вимоги щодо подання до ЦВК необхідних законодавством документів.
ЦВК відмовила заступнику редактора газети «Новости Краматорска» А. Романенку в задоволенні його запиту в частині надання інформації стосовно прізвищ, імен та по батькові розпорядників виборчих фондів кандидатів у народні депутати України в ОВК №48. Це рішення зумовлено тим, що особи, які є розпорядниками рахунків виборчих фондів кандидатів у народні депутати, не давали комісії згоди на поширення інформації щодо них. А згідно із  законодавством України інформація про фізичну особу є конфіденційною та може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи, а також в інших випадках, визначених законом.
Комісія залишила без розгляду по суті скаргу Ю. Желіховського, в якій він просив оголосити попередження кандидату в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №164 В. Фіялці за проведення передвиборної агітації та повідомити правоохоронним органам про адміністративне правопорушення, оскільки в цьому разі ЦВК не є належним суб’єктом розгляду цієї скарги.