Стартує нова, серйозна програма з масштабних реконструкцій шкіл Києва. Про це на прес-конференції заявив голова Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Максим Луцький.
Наприклад, у столиці, за його словами, реконструйовано школу № 106. У цьому навчальному закладі — 24 інтерактивні дошки. «Не кожний університет України може похвалитися такою кількістю. Там є душові, спортивні зали, харчоблоки й навіть спальня для першокласників», — сказав М. Луцький.
Водночас М. Луцький упевнений, що в бюджеті 2013 року необхідно залучити додаткові кошти на реконструкцію університетських гуртожитків.
«Сьогодні чи не найбільшою проблемою всіх університетів є стан їхніх гуртожитків», — зазначив парламентарій і додав, що протягом останніх десяти років коштів, які виділяли на реконструкцію гуртожитків, недостатньо навіть на те, щоб замінити ручки у дверях.
Крім того, зазначив він, робоча група вже підготувала проект закону «Про вищу освіту» і документ чекає на експертні висновки. Проект уже адаптовано до європейських і світових стандартів. «Випускники університетів зможуть вільно почуватися з українським дипломом у всіх країнах», — констатував депутат-регіонал. А на черзі — ухвалення закону про техосвіту.
ЦИТАТА
Народний депутат Максим ЛУЦЬКИЙ:
«Протягом останніх двох років придбано майже тисячу шкільних автобусів. Також з’явилося близько 15 тисяч комп’ютерів».