Бюджет країни буде збалансованим лише тоді, коли відбудеться народне обговорення. Така думку висловив народний депутат Володимир Даниленко (КПУ).
Раніше Прем’єр-міністр Микола Азаров зазначав, що Верховна Рада повинна прийняти збалансований, абсолютно реалістичний державний бюджет на 2013 рік, додавши, що його буде спрямовано передусім на забезпечення виконання соціальних ініціатив глави держави. Однак, на думку В. Даниленка, збалансований держбюджет неможливо прийняти, доки очільну роль у державі відіграє олігархічна влада, а не народ.
«Між бюджетом і соціальними ініціативами Президента — кліка олігархів, які пожирають його без солі, і чиновників, котрі обгризують його останки. У такій ситуації про жодну соціальну справедливість і зростання економіки казати не можна», — цитує слова парламентарія прес-служба КПУ.
В. Даниленко переконаний, що тільки народовладдя — пряма участь народу в державних процесах України — може гарантувати зростання економіки й соціальної сфери.
«Саме тому комуністи висувають вимогу провести проект державного бюджету через громадські слухання. Лише громадяни мають право вирішувати, на що має бути витрачено державні кошти», — резюмував Володимир Даниленко.