У Києві на виставці в НСК «Олімпійський» покажуть... людські тіла без шкіри. Скандальна виставка «The Human Body» відкриється 7 вересня.

Усюди у світі, де показують експозицію, її супроводжують скандали. За кордоном її прозвали «парадом мерців».

Автор і засновник шокуючої експозиції — Гюнтер фон Хагенс, якого прозвали «Доктором смерть». У 1977 році Хагенс винайшов особливий метод збереження тканин — пластинацію (воду і жир замінюють активним пластиком і розпад тканин припиняється). Експонати —  тіла і частини тіл людей, які добровільно заповіли їх науці. Вони наче живі й перебувають у різних позах: спілкуються, займаються спортом, коханням...

Мета виставки, кажуть київські організатори, — орієнтувати людей на здоровий спосіб життя: кияни зможуть подивитись, як змінюються внутрішні органи курців та алкоголіків.

Експозиція дає можливість зрозуміти, як в організмі людини відбуваються ті або інші процеси, чому потрібно вести здоровий спосіб життя, багато рухатись, як правильно харчуватися.

А от церква — проти її демонстрації. Її представники вважають, що виставляти на загальний огляд людські останки — аморально, бо це є наругою над тілом. І якщо людина іде на таку виставку, то стає співучасником «Доктора смерті»: бачить чужий гріх і не намагається його уникнути, а ставиться нейтрально або схвалює.