Через виявлення африканської чуми свиней у Комишуватці Запорізької області до органів влади надходять численні  звернення суб'єктів господарювання та громадян. Тож Головне управління ветмедицини в області змушене вдатися до роз'яснень щодо тимчасових обмежень обігу тваринницької продукції.
Офіційний сайт Державної служби ветеринарної медицини Запорізької області  повідомляє: заборона на вивезення з другої загрозливої зони (150 км) живих свиней із свиногосподарств та з особистих селянських господарств діяла до 20.08.2012, на даний час ця заборона не діє.
Відповідно до… "Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней" у першій загрозливій зоні (10 км) заборонено торгівлю м'ясом та іншими продуктами тваринництва на ринках, проведення виставок, ярмарків та базарів, інших заходів, пов'язаних з пересуванням та накопиченням тварин (окрім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м'ясокомбінати).
У другій загрозливій зоні (150 км) заборонено торгівлю свининою й іншими продуктами свинарства на ринках.
Відповідно до… Протоколу засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Запорізькій облдержадміністрації  №11 від 13.08.2012 заборонено переміщення в обох загрозливих зонах м'яса свинини, отриманого від подвірного забою. Заборони діють до зняття карантинних обмежень.