Створення умов для ефективного розвитку вільної преси в Україні є головним завданням уряду в медійній сфері. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час учорашнього відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів у Києві.
«Головним завданням уряду у сфері медіа мною визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватись, бути незалежною від будь-якого контролю», — наголосив глава держави.
Розбудова в Україні вільного медійного простору та ринку є й залишатиметься одним із пріоритетів державної політики, наголосив Президент.
«Незважаючи на окремі розбіжності у поглядах — і це цілком природно, всі політичні сили в Україні єдині у безальтернативності демократичного шляху розвитку держави, невід’ємною складовою якого є свобода слова», — зауважив Віктор Янукович.
За роки незалежності, зазначив він, Україна здолала шлях від тотальної цензури до відкритого суспільства. Однією з перешкод для ефективного розвитку медіапростору в Україні, на його думку, є хибні стереотипи про недостатність свободи слова в нашій державі.