На Кіровоградщині презентували новий посібник для освітніх закладів «Кіровоградщина. Історія рідного краю». Учасники заходу — начальники міських та районних відділів освіти, ректори і викладачі кіровоградських вишів, керівництво області — високо оцінили інформаційне наповнення, художнє оформлення та дизайн книжки. До неї ввійшли найважливіші архівні документи, а ілюстрації підготували найвідоміші художники краю. Нині це найповніше профільне видання, якого раніше на Кіровоградщині не було.
Керівником проекту «Історія рідного краю» виступив перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов. А над підготовкою підручника протягом дев’яти місяців працював авторський колектив у складі знаних істориків області — проректора Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Ірини Козир (науковий керівник видання), викладачів історичного факультету цього ж вишу доцентів Інни Вівсяної, Сергія Шевченка, Олександра Чорного та Олександра Ковалькова, наукових працівників обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені В.О. Сухомлинського Лариси Гайди і Юрія Митрофаненка, а також краєзнавців, лауреатів обласної премії імені Володимира Ястребова, Івана Петренка та Василя Даценка.
За словами начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Євгенії Шустер, у рамках проекту «Історія рідного краю» протягом двох років з обласного бюджету вже профінансовано видання 13 тисяч примірників різних книжок на суму 750 тисяч гривень. За кошти з обласного бюджету, а це понад 200 тисяч гривень, видано й цей посібник.
Голова облдержадміністрації Сергій Ларін пообіцяв, що робота над посібником на цьому не зупиниться. Готується його електронна версія, а оригінал буде доповнюватися та вдосконалюватися.