Працівник курортного готелю зберігав у номері вибуховий пристрій з годинниковим механізмом
 
Оце так знахідка!
Десятки родин із дітьми, що приїхали на відпочинок до курортного селища Залізний Порт на Чорноморському узбережжі Херсонщини та орендували номери у приватному готелі по вулиці Морській, і гадки не мали, що будь-якої миті можуть... злетіти у повітря разом із двоповерхівкою. Оглядаючи службові номери готелю, його власник помітив у кімнаті 20-річного офіціанта-херсонця дивний предмет — колбу, приєднану дротами до електронного годинника. Це здалося бізнесменові схожим на бомбу із годинниковим механізмом, тому він негайно викликав міліцію для її знешкодження. Прибулі на місце співробітники Голопристанського РВ УМВС Херсонщини підтвердили, що несподівана знахідка є вибуховим пристроєм, і вилучили його. Офіціант визнав, що смертоносна іграшка справді належить йому, і розповів: замовив пристрій у знайомого зі Стрия на Львівщині, але готель підривати не хотів. Мовляв, збирався активувати бомбу і кинути її в море та подивитися, що з того буде.
Убивче хоббі
Того само дня у відрядження до Стрию на пошуки того, хто виготовив бомбу, вирушила опергрупа співробітників карного розшуку. У квартирі, де мешкав умілець, вони вилучили чимало селітри, кислот та інших речовин, які використовувалися для виробництва вибухівки в кустарних умовах, та робочі записи власника підпільної лабораторії. Ним, до речі, виявився вчорашній школяр — 17-річний хлопець, котрий останні три роки захоплювався виготовленням вибухових пристроїв. На момент візиту працівників карного розшуку його вдома не було — поїхав на  дачу у Вінницькій області. Опергрупа вирушила за ним туди, і за два дні сапера-любителя затримали. Про всяк випадок вони оглянули і хату, яку родина хлопця дістала у спадок від померлої бабусі, але там нічого кримінального не знайшли. Юнак зізнався, що справді виготовив кілька «пекельних машин» і успішно їх випробував за містом — підривав сміттєві контейнери, кидав вибухівку в озера.
— Суд Голопристанського району виніс постанову про арешт офіціанта, котрий зберігав вибуховий пристрій у номері приватного готелю, наражаючи на небезпеку інших працівників та відпочивальників. До Голої Пристані уже привезли під охороною і виробника бомби. Поки що він затриманий, але ми також незабаром клопотатимемо перед судом про його арешт, — повідомив перший заступник начальника Голопристанського РВ УМВС Херсонщини майор Володимир Пєсоцький.
Попереду — суд
Стосовно співучасників злочину порушено кримінальну справу за частиною першою статті 263 КК України — незаконне виготовлення та зберігання вибухових речовин. Якщо суд визнає їх винними, молодикам загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі. Прикметно, що мати 17-річного школяра і гадки не мала про убивче хобі свого сина — дізналася про це вже після його затримання. Розлучившись із його батьком, мешканка Стрия виїхала на заробітки до Росії, залишивши у повне розпорядження сина і дачу, і квартиру, де він розгорнув підпільну майстерню з виробництва вибухових пристроїв. Нині вона терміново прибула до Херсонщини і шукає синові хорошого адвоката. Втім, не виключено, що для обох «бомбістів» вирок буде порівняно м’яким: адже попередніх судимостей вони не мають, накоїти шкоди за допомогою винаходів стрийського кулібіна не встигли.
Херсонська область.