Центральна виборча комісія затвердила звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Держкомтелерадіо. У ньому комісія звертає увагу на необхідність виконання вимог виборчого закону, який гарантує здійснення політичними партіями та кандидатами у народні депутати передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів державного бюджету. Прийняття документа пов’язано з тим, що нині окремі обласні телерадіоорганізації не забезпечують надання в повному обсязі ефірного часу для проведення передвиборної агітації політичних партій та кандидатів у народні депутати на регіональному радіо. Це стало очевидно з отриманих попередніх розкладів теле-, радіопрограм, строк подання яких до ЦВК минув учора, повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.
Комісія також зареєструвала чотири уповноважені особи Соціалістичної партії України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, а також уповноважених осіб цієї партії в низці одномандатних виборчих округів. Крім того, оформлено уповноважених осіб політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та «Зелені» в низці одномандатних виборчих округів. Також ЦВК зареєструвала довірених осіб кандидатів, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах у 13 регіонах України.
Розглянувши клопотання громадських організацій, ЦВК надала дозвіл Всеукраїнським громадським організаціям «Громада і Закон», «Інститут перехідних суспільств», Міжнародній правозахисній громадській організації «Континент» мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів, громадським організаціям «Асоціація молодих реформаторів» — на території Волинської області, Чернівецьке обласне громадське об’єднання «Буковинський центр виборчих технологій» — на території Чернівецької області, «Легітимація основних свобод» — на території Дніпропетровської області, а «Центр соціально-правових ініціатив» та «Київський обласний центр соціальної допомоги» — на території Київської області.
Водночас громадським організаціям «Фонд розвитку громадянського суспільства» та «Ініціатива» відмовлено у наданні відповідного дозволу через порушення вимог щодо подання необхідних за законодавством документів.
ЦВК також затвердила Роз’яснення щодо порядку внесення змін до складу окружних та дільничних виборчих комісій з чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.
Окружкоми залишаться без квоти «Нашої України» та «Свободи»
Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову партії «Наша Україна» про скасування положень постанови ЦВК №604, якими затверджено список кандидатур до окружних виборчих комісій від фракції блоку «Наша Україна — Народна самооборона» без урахування квоти титульної партії «Наша Україна».
Так само без задоволення Київський апеляційний адміністративний суд залишив і позов партії «Свобода» щодо визнання нечинним рішення ЦВК про утворення окружних виборчих комісій, внаслідок якого до складу жодного окружкому не було включено представників ВО «Свобода».
 
Центральна виборча комісія повідомляє про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду Партії «Руський блок».
Реквізити накопичувального рахунку:
Отримувач: виборчий фонд Партії «Руський блок».
Код партії за ЄДРПОУ: 21721560.
Банк отримувача: ПАТ «ВТБ БАНК».
Код банку отримувача: МФО 321767.
Рахунок отримувача: 26417010253345.
 
Центральна виборча комісія повідомляє про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду політичної партії Українська Національна Асамблея.
Реквізити накопичувального рахунку:
Отримувач: виборчий фонд політичної партії Українська Національна Асамблея.
Код партії за ЄДРПОУ: 00013066.
Банк отримувача: ПАТ «ВіЕйБі Банк». Відділення №73.
Код банку отримувача: МФО 380537.
Рахунок отримувача: 26415262400001.