У селі Череваха Маневицького району відкрито дитячий садок (на знімку). Спорудження дошкільної установи стало можливим завдяки ініціативі сільської ради, яка 2010 року разом з Маневицькою райрадою підготувала відповідний проект, що переміг у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм місцевого самоврядування. Завдяки цьому громада отримала півмільйона гривень на спорудження цього важливого соціального об’єкта, загальна вартість якого 1 мільйон 617 тисяч гривень. Решта коштів надійшла з районного бюджету.
— Не в кожному селі, де відбувається таке велике свято, збирається стільки поважних краян, як сьогодні в Черевасі, — сказав, звертаючись до присутніх, голова обласної ради Володимир Войтович.
Зауважимо, на території Черевахівської сільської ради проживає 308 дітей, серед них дошкільного віку — 118. Щороку тут народжується 15—20 діток. До речі, за однією із версій назва села походить від того, що і в давнину жінки в Черевасі народжували багато дітей і часто ходили «череватими».
Оскільки село розташоване серед мальовничих волинських борів, осторонь важливої події не залишилося й керівництво обласного управління лісового і мисливського господарства, яке подарувало садочку комп’ютер. Районний відділ передав установі музичний центр, пральну машину, приліжкові килимки тощо.
На врочистостях зазначалося, що створення комплексу школа — дитячий садок дозволить раціонально використовувати бюджетні кошти. Адже окрім спільного керівництва тут буде й спільна їдальня. Щоб малюкам було зручно, школа і дитячий садочок з’єднані теплим переходом.
Волинська область.
Фото автора.