На Запоріжжі намагаються подолати наслідки стихії. У перервах під час дощу здійснюють ремонтно-відновлювані роботи.
А їх накопичилося за останні кілька діб, як мовиться, віз і возик. Зокрема, під час нещодавнього буревію в області зазнали значних пошкоджень дахи шести шкіл і двох центрів дитячої творчості. Три об’єкти (один у Запоріжжі та два у селі Осипенко Бердянського району) вже відремонтовано. Ще на двох роботи завершуються. Найпроблемніше завдання — відновлення покрівлі в навчально-реабілітаційному центрі «Джерело», де на значній площі зірвало шифер. У міському Центрі дитячої та юнацької творчості вибиті буревієм вікна тимчасово забили фанерою, бо знайти скло необхідного розміру й, особливо, товщини (не менше 6 мм — за нормативом), поки не вдалося.
Ювілей майстра
Легенді запорізького театру Григорію Антоненку — 85! Хоча театральний сезон розпочнеться лише за два тижні, однак уже зараз колеги та пошановувачі таланту народного артиста України зібралися в залі Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Володимира Магара, щоб привітати ювіляра.
Ще зовсім недавно — майже у вісімдесят — Григорій Антоненко блискуче грав навіть просто фізично важку роль 50-річного Наполеона (у «Наполеоні та корсиканці» І. Губача). Та й після того було чимало інших ролей, включно з головними, наприклад, у «Нахлібнику» за І. Тургенєвим.
А починав Григорій Антоненко у 16 — спочатку був учнем художника, а потім — артистом балету Запорізького музично-драматичного театру тоді ще імені Щорса. Згодом, закінчивши 1948 року театральну студію при театрі, відпрацювавши два роки конферансьє в Київському естрадному оркестрі Є. Зубцова, Григорій Миколайович став повноправним актором запорізької театральної трупи. До речі, конферансом він займався на пару з відомим актором театру та кіно Миколою Гриньком. Зіграв з тих пір 210 ролей. Майже всі вони запам’яталися глядачеві — бо Майстер жив і живе сценою.