У Полтаві урочисто відкрили сервісний цех ТОВ «Укрнафтагазсервіс». Ідеться про унікальне для України за рівнем технологій і стандартів якості підприємство з обслуговування бурового обладнання канадської компанії «Wenzel». Остання є визнаним світовим лідером із виготовлення такого обладнання, зокрема гвинтових вибійних двигунів, прискорювачів і амортизаторів. Ці високотехнологічні інструменти заглиблюються у товщу землі на тисячі метрів, тож потребують постійного технічного обслуговування та тестування.

Свою першу філію в Європі ця канадська компанія відкрила 2011 року в німецькому місті Целле. Її другий європейський сервісний цех з’явився тепер у Полтаві. Тобто у столиці регіону, який за насиченістю підземних надр вуглеводнями називають «українським Кувейтом».

Фахівці переконані: потреба в такому сервісі надалі тільки зростатиме. Надто за умов, коли в Україні задля розвідки та видобутку нафти і газу щороку бурять близько 120 свердловин, а, скажімо, в Німеччині — тільки дві—три.

Відкриття нового цеху посол Канади в Україні Роман Ващук, який взяв участь у згаданих урочистостях, назвав помітним внеском його держави в енергетичну незалежність України. Водночас віце-президент компанії «Wenzel» Кріс Уайт наголосив на тому, що в Полтаві з початку роботи цеху, тобто з вересня нинішнього року, працюють винятково за стандартами і технологіями «материнського» підприємства. Тож цей виробничий підрозділ, на його думку, можна вважати «маленькою Канадою» в Україні.

До того ж, як пояснив керуючий директор ТОВ «Укранафтагазсервіс» Ігор Вітрик, імпортне обладнання обслуговують вітчизняні спеціалісти, випускники полтавського вузу, котрі чотири місяці навчалися та стажувалися в Німеччині. Саме вони одразу після урочистого відкриття цеху показали обладнання в дії багатьом фахівцям нафтогазового комплексу та журналістам.

Полтава.