І всі вони мають пряме відношення до Дніпропетровщини
 
Цьому регіону є чим пишатися. Такий висновок зробив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олег Зарубінський, побувавши в регіоні з робочою поїздкою.
У ході візиту він відвідав міста Дніпропетровськ і Синельникове, зустрівся із представниками педагогічної громадськості, ЗМІ, трудовими колективами підприємств області.
На прес-конференції в інформаційному агентстві «Міст Дніпро» народний депутат заявив, що Україна поки що перебуває на початковому етапі модернізації соціально-економічного життя.
— Проте ми вже починаємо ставати серйозними конкурентами в деяких сегментах світової економіки, наприклад, у сільському господарстві. В останні два-три роки наша країна входить до п’ятірки лідерів щодо експорту зерна у світі. Дніпропетровська область, до речі, посідає третє місце в Україні за валовими показниками в цій сфері. Також ми є серйозними конкурентами в хімічній галузі та металургії. Крім того, стаємо конкурентами в ІТ-технологіях. Це чотири ключові моменти, за якими ми вже конкуруємо у світі. І всі вони мають пряме відношення до Дніпропетровщини, — зазначив Олег Зарубінський.
Під час міської педагогічної конференції в Синельниковому він високо оцінив процес постійного розвитку Дніпропетровського регіону.
— Я переконався в тому, що Дніпропетровщина — це абсолютно живий організм, що динамічно розвивається. Керівництво області не сидить на місці й не чекає дива — воно живе, працює, генерує і, найголовніше, реалізує ідеї. Не може не радувати те, що протягом останніх двох років у нашій країні при владі перебувають люди, які вміють творити, — зазначив Олег Зарубінський.
Дніпропетровськ.