Футбол. Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Матчі у відповідь. 28 серпня. «Андерлехт» (Бельгія, Брюссель) — АЕЛ (Кіпр, Лімасол). 2:0 (перший матч — 1:2). «Хапоель» (Ізраїль, Кір’ят-Шмона) — БАТЕ (Білорусь, Борисов). 1:1 (0:2). «Марібор» (Словенія) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 0:1 (1:2). «Панатінаїкос» (Греція, Афіни) — «Малага» (Іспанія). 0:0 (0:2). «Удінезе» (Італія, Удіне) — «Брага» (Португалія). 1:1 (1:1). Пенальті — 4:5.
На своєму полі в «Андерлехта» не виходила гра попереду. Минув перший тайм, частина другого, а бажаного взяття воріт не відбулося. Тоді тренер клубу з Брюсселя Джон ван ден Бром на 65-й хвилині випустив на поле замість Тома де Суттера киянина Олександра Яковенка (сина тренера молодіжної збірної України Павла Олександровича), і той додав гостроти в атаці.
Однак час спливав, і здавалося, що це просто не день «Андерлехта». Та під кінець зустрічі у господарів нарешті все вийшло. Спочатку конголезький форвард Дьйомерсі Мбокані на 81-й хвилині відкрив рахунок. А за хвилину до завершення основного часу Яковенко (на знімку) ефектним ударом забив другого м’яча у дальній кут. Цей гол допоміг «Андерлехту» потрапити до групового раунду. Туди також вийшли БАТЕ, «Динамо», «Малага» і «Брага».
 
Чудовий настрій у футболістів «Браги».
Фото з архіву «Голосу України» і сайту uefa.com.