Цьогоріч перед Днем незалежності у Луцьку висадився творчий десант. На фестиваль «Поліське літо з фольклором» приїхали артисти з семи країн: Ізраїлю, Конго, Мексики, Литви, Румунії, Словенії, Туреччини. До них долучилися творчі колективи з Волині. Тому проблем із святковими концертами не було, яскраві враження мешканцям міста над Стиром були гарантовані.

Колоритне дійство розпочалося з ходи учасників фестивалю центральними вулицями міста — Лесі Українки та Данила Братковського. Шлях від Театральної площі до Замку Любарта, а саме там відбувалося відкриття «Поліського літа з фольклором», зайняв майже дві години. Без поспіху його можна пройти й за двадцять хвилин. Але коли дорогою глядачі чекають від тебе яскравого видовища, хіба не старати-мешся? Тож на вулиці Братковського колективи зупинилися майже на годину. Ще ніколи одна з найстаріших вулиць, що веде до Замку та до старовинного кафедрального костелу святих Петра і Павла, не бачила стількох різноманітних танців і не чула такої кількості мелодій. Найзвучніше давали про себе знати барабани музик із далекого Конго. Не менш запальними були танці гостей з Мексики, Туреччини, Румунії...

У замку завжди, коли відкривається фестиваль «Поліське літо з фольклором», а це буває раз на два роки, яблуку ніде впасти. Концерт розпочинав колектив з Литви. Одна за одною лунали мелодії, які легко сприймаються на слух.

Виступали словенці, ізраїльтяни, турки, мексиканці, румуни. Зі зміною ритму пісень і танців публіка все більше шаленіла від захвату. Тож коли на сцену вийшов колектив із Конго, всі чекали від нього особливо запальних мелодій і танців. Здавалося, якби не тиснява і не щільно розставлені крісла, усі пішли б у танок.

На щастя, організатори завбачливо запланували, що усі колективи наступного ж дня виступлять на Театральній площі, а згодом — і в мікрорайонах Луцька. Тож глядач міг побачити своїх улюбленців ще не раз.

Волинська область.

Мексиканці завжди привертають увагу своєю колоритністю.

Фото автора.