У Луцьку відкрили екваторіальний сонячний годинник «Парад планет» (на знімку). Композицію створили скульптори Анатолій Хлоп’ячий та Альберт Коморін. Вона складається з самого годинника і дев’яти планет Сонячної системи. На кожній з них викарбували відстань до землі і масштаб макету. Тобто годинник має ще й пізнавальне значення. З любов’ю до дизайнерського оформлення довколишньої території віднеслися й працівники підприємства «Флора-сервіс».

Здавалося, лучани мали б радіти такому витесаному з каменю диву, яке коштує майже 50 тисяч доларів. Але люди обурюються. Бо встановили годинник напроти Центрального універмагу біля бібліотеки для юнацтва — у затінку піввікових дерев. Тож як не придивляйся, а часу не побачиш.

Мешканці міста кепкують, що завдяки цьому годиннику вони можуть потрапити до книги рекордів Гіннеса. Городяни переконані, що влада Луцька своєю неуважністю спотворила добрі наміри підприємця Олександра Лазорка та народного депутата Ігоря Палиці, які не лише були авторами ідеї, але й фінансово посприяли  реалізації задуму. «Тепер, для того, щоб сонячний годинник нарешті запрацював, — висловлює свою думку один з відвідувачів місцевого форуму «ВолиньPost», — потрібно знести кафедральний собор і монастир біля нього, вирубати дерева». Звичайно, до руйнації будівель XVІІІ століття справа не дійде, а от дерева швидше за все підуть під сокиру. А це вже не смішно.

Волинська область.

Фото автора.