Сьогодні Україна святкує День Гідності та Свободи. Пам’ятні заходи, приурочені до річниці подій на Майдані, розпочнуться о 9.00 з покладання лампадок і квітів від перших осіб держави до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні на вулиці Інститутській. О 10.00 на Майдані Незалежності відкриють фотогалерею, присвячену подіям Євромайдану та антитерористичній операції. О 12.00 на головній площі країни відбудеться фініш польсько-українського пробігу, польська фотовиставка, а також міжнародна благодійна експозиція «Україна — це я», під час якої учасники створять із лампадок герб України і вітання: «Слава Україні — Героям Слава!».

Крім того, з 11.00 до 24.00 в Українському домі триватиме експозиція, присвячена минулорічним подіям на Майдані. Зокрема, всі охочі зможуть побувати на фотовиставці «Шлях до свободи» та на презентації пошти Майдану. А ще кияни та гості столиці зможуть власноруч розписати революційні каски. Також відбудеться презентація проекту «Книга-Реквієм «Небесна Сотня». Ввечері відкриють «Літературну сцену», де звучатиме поезія про свободу й гідність. Зокрема, Надія Корнійчук читатиме свої вірші із збірки «Небесна Сотня», а дитячий театр «Юрашки» ознайомить зі своєю поезією, яка присвячена героям. Крім того, об’єднання кінематографістів «Вавилон 13» покаже документальні фільми, присвячені подіям на Майдані.

З 18.00 до 20.00 відбуватиметься Народне віче. А також концерт «Пісні свободи» за участі виконавців, які виступали під час подій Євромайдану: гурт «Мандри», сестри Тельнюк, Марія Бурмака та інші.