Волонтерський корпус ВО «Свобода» у складі народних депутатів VІІ скликання Ігоря Мірошниченка (на знімку), Ігоря Кривецького та Сергія Задворного вкотре підтримали героїв, які воюють на кордоні нашої країни. Цього разу на схід для підтримки бійців у складі мінометної батареї першої танкової бригади відправили відновлену легендарну автівку ГАЗ-66. Саме там боронить наш край побратим волонтерів Віктор Лавренчук. Йому дістався особливий приз — бензопила. Чоловік Олександр, якого зустріли випадково на харківському ринку «Барабашове», побачив, що хлопці скуповують амуніцію, і вирішив зробити свій внесок, передавши нашим військовим бензопилу та невеличкий генератор.

На замовлення стрілецької роти першої танкової бригади в зону АТО передали 80 зимових спальників, 80 бурок, теплі речі, ковдри, харчі, генератор, ліхтарики тощо. До збору допомоги, який організували свободівці, долучилися підприємці та волонтери Сумщини. Кожен робив свій посильний внесок: хто банку закрутки і картоплю, хто гроші. Особлива подяка головному лікарю першої обласної спеціалізованої лікарні — Пилипу Кравчуку, підприємцю з Бурині — Віктору Ладусі та роменським волонтерам. Завдяки всім небайдужим тепер у хлопців принаймні на найближчий час є все необхідне.

Волонтери зустрілися і з добровольцями батальйону «Київська Русь», який тепер називається 25-й окремий моторизований батальйон. Його бійці тримають оборону під Дебальцевим. Хлопці неабияк зраділи не лише теплим речам і балаклавам, а й салу, яке завбачливо підготували волонтери з Роменщини. У лавах цього батальйону воює помічник народного депутата Ігоря Мірошниченка Володимир Назаренко. У зоні бойових дій він перебуває вже понад три місяці, але повертатися додому в Київ навідріз відмовляється. «Війна ще не скінчилася, — каже хлопець, — тому я мушу бути тут».

У батальйон «Січ» добровольцям передали універсальну пічку-«буржуйку». Біля неї можна не лише грітися і сушити речі, а й готувати їжу. Така багатофункціональна річ просто незамінна в польових умовах. Виготовили її майстри однієї приватної фірми, що базується на Київському судноремонтному заводі.

Волонтерів продовжують вражати прості українці. «Не повірите, але щоразу, коли ми їдемо на схід, дорогою зустрічаються люди, які передають в АТО щось корисне», — написали хлопці на сайті ВО «Свобода». 

Організатор поїздки, свободівець Ігор Мірошниченко, зазначив, що боротися за Україну треба не лише в парламенті, а й на сході, бо саме тут відбуваються основні доленосні події. 

 

«Ми мусимо усіляко підтримувати армію, бо, на жаль, Президент з так званим перемир’ям не хоче цього робити, — сказав він. — Підтримка військових — наш святий обов’язок. І зрадити його — не маємо права!».