Чернівецька міська рада звертатиметься до Президента й Міністерства юстиції з ініціативою запровадити в регіоні пілотний проект, згідно з яким люстрацію суддів можна буде проводити за участі громади.
Це зумовлено низкою дивних рішень буковинських суддів, які збурюють суспільство, повідомив секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик під час брифінгу за участі громадських активістів та представників правоохоронних органів.
«Останнім часом у нас відбуваються спроби вирішувати через суди господарські питання безпрецедентним в Україні шляхом. Наприклад, судом скасовано вето міського голови, що не передбачено законом. Якщо не реагувати на такі речі, ми отримаємо Майдани, сміттєві баки, збурення людей, котрі бачать, що неможливо по-іншому боротися за свої права», — наголосив Я. Кушнірик.
Учасники брифінгу повідомили, що дивні рішення суддів стосуються також продажу гуртожитків як нежитлових приміщень і поновлення на посаді заступника гендиректора «Калинівського» ринку Вадима Колегая. «Я думаю, що ми розробимо проект звернення до Президента та Мін’юсту і винесемо його на найближчу сесію», — сказав секретар міськради.
Чернівці.