Мешканці Криничного, що в Устинівському районі на Кіровоградщині, минулої неділі відсвяткували свій перший столітній ювілей.
З самого ранку, поки місцеві школярі покладали квіти до підніжжя пам’ятників воїнам-визволителям, Матері-вдові та жертвам голодомору, а прихожани молилися за своє майбутнє і своїх дітей, у центрі села лунали музика і пісні — то розважали людей артисти Кіровоградської філармонії та українського академічного музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Не щодня селяни можуть дозволити собі таку розкіш — кількагодинний концерт найкращих обласних виконавців. Та й районне керівництво не щодень гостює та ще й роздає нагороди і подарунки.
— Сторіччя Криничного — знакова подія, це свято всього району, — наголосив голова Устинівської районної ради Володимир Гавриш. — Історія вашого села — це, насамперед, трудовий люд, трудові династії, це ваші мозолясті руки, завдяки яким ми сьогодні маємо хліб і до хліба. А ще — тепла атмосфера.
Атмосфера й справді була особливою. Все село, від малого до великого, святкувало. Того дня — як не бачений досі виняток із правил жнивної пори (нині збирають соняшник) — керівники найбільшого місцевого сільгосппідприємства «Україна» зробили хліборобам вихідний. А ще директор цього підприємства Анатолій Петренко (на знімку), якого, до слова, напередодні удостоїли найвищої обласної нагороди «Честь і слава Кіровоградщини», доклав максимум зусиль, щоб святкування запам’яталося надовго. Дійшовши висновку, що віднині варто щороку відзначати День села в останню неділю серпня, того дня до самого вечора люди у Криничному веселилися, згадували, мріяли.
Фото автора.