Влада запустила нову технологію фальсифікації виборів, суть якої полягає в недопущенні представників опозиції у виборчі комісії. Про це заявив народний депутат фракції «БЮТ-«Батьківщина», уповноважена особа ВО «Батьківщина» у ЦВК Сергій Подгорний, повідомляє прес-служба партії. «Суть технології полягає у створенні таких собі «двійників» на кандидатів у комісію від Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Від імені людей, які заздалегідь погоджені партією, невідомі особи паралельно пишуть заяви про їх бажання начебто представляти іншу політичну силу», — пояснив
С. Подгорний. «Отже, комісія автоматично їх викреслює, і виходить, що опозиція не матиме свого представника у тервиборчкомах. Це абсолютно нова технологія, як отримати більшість у комісії і позбутися представників партії «Батьківщина», — наголосив народний депутат. За його словами, вже зафіксовано близько трьох десятків таких випадків у Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській областях та в місті Києві. Парламентарій повідомив також, що задля попередження таких зловживань вони звертатимуться до Центральної виборчої комісії.
Ставлення до відеокамер неоднозначне
Більше половини українців вважають, що встановлення відеокамер на виборчих дільницях має на меті дещо інше, ніж попередження порушень. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня, передає «Інтерфакс-Україна». 
Згідно з опитуванням, 31,0% респондентів вважають, що «просто хтось на цьому добре заробить»; 15,1% — щоб залякати виборців, що про їх голосування дізнаються; 13,3% — щоб знати, хто як проголосував; 47,9% — щоб попередити порушення на дільницях. Водночас 34,8% опитаних заявили, що вони не підтримують такі заходи, 17,9% не змогли відповісти, 47,3% висловилися на підтримку.
Водночас 87,5% заявили, що відеокамери їх не залякають так, що вони не зможуть проголосувати за партію або кандидата, яких збиралися підтримати, 4,5% визнали, що залякають, 8,0% не змогли відповісти. Усього було опитано 2009 респондентів у 132 населених пунктах у всіх регіонах України, похибка становить 2,3% з імовірністю 0,95. 
Сподіваються на найвищу оцінку від спостерігачів
Міжнародні спостерігачі, які працюватимуть у нашій країні під час виборів, матимуть нагоду особисто переконатися, що виборчий процес відбуватиметься  відповідно до букви закону та на рівні європейських стандартів. Адже Україна — європейська держава. Про це заявив народний депутат, член фракції Партії регіонів Іван Попеску, повідомляє прес-служба ПР.
«Президент, уряд, МЗС, правляча коаліція і Партія регіонів запросили спостерігачів від різних міжнародних організацій, від різних країн для того, щоб вони приїхали до України і мали можливість засвідчити, що виборчий процес у нас проходить на рівні європейських стандартів, ми виконуємо закон про вибори, і ми готові довести, що Україна — європейська держава», — наголосив народний депутат.
«Сподіваємося, вибори отримають найвищу оцінку. І після цього ми підпишемо Угоду про асоціацію, в тому числі й щодо створення ЗВТ, а також — лібералізацію безвізового режиму», — додав політик.
Відмовили в реєстрації через кримінальне минуле
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати вінничанину, в якого непогашена судимість. До кримінальної відповідальності чоловік притягався за умисне вчинення злочину. Незважаючи на це, він подав документи до ЦВК. На що сподівався, незрозуміло. Балотуватися в законодавчий орган раніше засуджений мав намір у виборчому окрузі №12 міста Вінниці шляхом самовисування,
інформує наш власкор Віктор СКРИПНИК.
Зміни у складі ЦВК не виключені
Вірогідність зміни складу Центральної виборчої комісії під час виборчої кампанії залишається досить високою. Таку думку висловив Президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов під час прес-конференції в УНІАН. Так експерт прокоментував ситуацію у зв’язку з визнанням судами протиправними дій заступника голови ЦВК Андрія Магери та члена комісії Валерія Шелудька під час реєстрації колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати. На його думку, судові процеси, що відбулися, свідчать про складну політичну гру, метою якої є призначення замість А. Магери та В. Шелудька «більш слухняних» членів ЦВК.