Нині на рівні уряду ведуться перемовини з російською стороною щодо підписання контрактів на ремонт суден, збудованих свого часу на кораблебудівних заводах України. Про це повідомив Прем`єр-міністр Микола Азаров під час робочої поїздки до Миколаївської області. «Росіяни розуміють, що кораблі, які у нас будувалися, доцільніше тут і ремонтувати», — зазначив він. 

Прем’єр-міністр відвідав Чорноморський суднобудівний завод та познайомився із станом справ на підприємстві. Так, генеральний директор Валерій Калашников, у присутності заступника міністра оборони Дмитра Пляцука, командувача ВМС віце-адмірала Юрія Ільїна та командирів кораблів ВМФ «Переяслав», «Придніпров’я» та «Костянтин Ольшанський» (які вперше за роки незалежності зупинилися тут для проведення ремонтних робіт) доповів главі уряду про хід ремонту кораблів, а також ознайомив із станом виконання головного замовлення 1701 «Корвет».

Крім того, глава уряду вручив ордери жителям 64-квартирного дев’ятиповерхового будинку (по вулиці Архітектора Старова в обласному центрі),  зведеного у рамках державних житлових програм. Новосели мали можливість поспілкуватися із Миколою Яновичем. Більшість запитань до прем’єра стосувалося гарантій з боку держави щодо довготривалості даного соціального проекту. «Цей день радісний для вас, бо отримали довгождане житло, і для нас, бо ми реалізували завдання, які ставили: знизити вартість житла та зробити квартири доступними перш за все для молодих сімей», — зауважив у відповідь М. Азаров. Він також зазначив, що активізація державних соціальних програм здешевлює житло для сімей з невисоким рівнем доходів, зокрема, за рахунок зростання обсягів житлового будівництва по всій країні. На прес-конференції, яка відбулася у музейному комплексі-містечку на території Старофлотських казарм (який нині реконструюється), Микола Азаров підкреслив, що розвиток стратегічних галузей промисловості, у тому числі відновлення роботи містоутворюючих підприємств по всій країні, є важливою складовою державної політики зайнятості. «Для Миколаєва завдання ще актуальніше, — звернув увагу він. — Адже одне робоче місце у суднобудуванні генерує створення щонайменше 6-7 робочих місць в інших галузях промисловості».

Миколаївська область.