Перший Всеукраїнський турнір з плавання на відкритій воді, організований ДП НАЕК «Енергоатом» та Рівненською АЕС, відбувся на Білому озері, що у Володимирецькому районі. Ідею його проведення підтримав віце-президент Федерації плавання України, чемпіон Олімпіади-80 Сергій Фесенко, котрий був не тільки головним суддею змагань, а й взяв участь в одному із запливів.
Позмагатися за перемогу на Біле озеро приїхали дев’ять команд з Києва, Львова, Рівного, Одеси, Житомира, Нетішина, Тернополя, Кривого Рогу, Ковеля та Кузнецовська на чолі з тренерами-представниками. Серед них — два майстри спорту міжнародного класу, шість майстрів спорту України, шість кандидатів у майстри спорту.
У перший день турніру на дистанцію 1650 метрів (три кола по 560 м), так звану «золоту милю», вийшли ветерани. Переможцем змагань у своїй віковій категорії (30—34 роки) став Дмитро Назаренко з Рівного, багаторазовий чемпіон України, учасник багатьох чемпіонатів Європи та світу, Олімпійських ігор у Сіднеї-2000 та Афінах-2004. Він фінішував із результатом 27 хв. 54 сек. Другий час — 29 хв. 11 сек. — у ветеранському запливі показав житомирянин Ігор Кухарєв, тренер-представник, чемпіон Європи, який став переможцем у віковій категорії 40—44 роки. У віковій категорії 50—54 роки з результатом 31 хв. 18 сек. переміг Сергій Фесенко.
Наступного дня «золоту милю» долали юніори. Чудові результати показали Дмитро Серховець, Олена Кужелєва та Богдан Гаврилюк із міста Кузнецовська.
Рівне.
Під час запливу.
Фото Іванни КОВБ.