На шахтах Донбаської паливно-енергетичної компанії «Ровенькиантрацит» випробовують низку зразків спецодягу і взуття, окулярів, засобів захисту органів дихання. Після експериментів буде ухвалено рішення, яку продукцію закупити для працівників підприємства.
За словами заступника генерального директора ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит» з охорони праці Дмитра Шашнєва, спецодяг купують тільки у заводів-виготовлювачів за наявності сертифікації. З кожним роком виробники пропонують дедалі сучасніші матеріали, поліпшені, міцніші тканини. Новий спецодяг і засоби індивідуального захисту передають на шахти із найбільш складними умовами праці, високою вологістю і запиленістю.
«Ми хочемо, щоб у наших співробітників були найякісніші засоби індивідуального захисту, які мінімізують шкідливий вплив. За 7 місяців нинішнього року на фінансування охорони праці на нашому підприємстві виділено 38 мільйонів гривень. Торік ця цифра становила трохи більше 25 мільйонів», — зазначив Дмитро Шашнєв.
Ні — недбалим землекористувачам! 
Влада Луганщини закликала сільських мешканців повідомляти в облдержадміністрацію про порушення законодавства про оренду земель. На такі випадки обіцяють реагувати разом із силовими структурами, податковою, екологічною службами, щоб змусити орендарів розраховуватися за земельні паї в повному обсязі. Як вважають в області, окремі орендарі займаються винятково рослинництвом, при цьому примудряються не виплачувати за паї навіть мінімум, встановлений законом.