У Полтавському слідчому ізоляторі облаштували так звану кімнату-камеру для утримання ув’язнених матерів з дітьми та вагітних жінок, які чекають на вирок суду. За словами начальника обласного управління Держдепартаменту виконання покарань Миколи Ісаєва, за всю історію існування СІЗО таких жінок у його стінах побувало всього кілька, та оскільки спеціалізованого приміщення досі не було, то для них доводилося виділяти окрему камеру. Втім справа, звісно, не в житловій площі. Треба молитися, каже Микола Ісаєв, щоб ці жінки не потрапляли в СІЗО, а народжували та виховували дітей на волі. Однак якщо вже біда трапилася, то й за ґратами не варто забувати, що жінка є жінка. Тож пенітенціарії та представники благодійної асоціації «Світло надії» зробили усе можливе, щоб й у неволі підтримати молодих матерів та тих, хто чекає дитину.
... У Полтавському СІЗО постійно перебуває від 50 до 70 жінок. Вагітних і матерів з дітьми серед них немає. Однак члени спостережної комісії Київського райвиконкому, адміністрація СІЗО та благодійники вирішили зробити добру справу перш ніж «грім гряне».
Колишнього начальника ДАІ  засудили і... випустили
Свого часу ця справа набула неабиякого розголосу на Полтавщині. Ще б пак! Хоч про корупцію в органах ДАІ, як кажуть, не говорив лише лінивий, але в цьому випадку ці підозри матеріалізувалися в конкретній кримінальній справі, яку порушило УСБУ. А її фігурантом став капітан міліції — начальник Чутівського районного відділу ДАІ, якого звинувачували у зловживанні службовим становищем та вимаганні хабарів від власників авто за проходження технічного огляду. Доки тривало слідство, його усунули від виконання обов’язків.
І ось рішенням Полтавського районного суду колишнього даішника засудили до п’яти років ув’язнення з позбавленням звання та права обіймати посади в правоохоронних органах. Однак сидіти за ґратами не буде. Принаймні наступні два роки — саме на такий випробувальний термін колишнього міліціонера звільнено від відбуття покарання.
Тер’єр напав на шестирічного хлопчика
Ще один випадок нападу собаки на людину зафіксовано у Кременчуці. Тут на вулиці Героїв Сталінграда на шестирічного хлопчика увечері напав тер’єр. На щастя, собаку вдалося вчасно вгамувати, тож вона лише покусала дитині ногу. Однак хлопчика довелося госпіталізувати, медики повідомили про інцидент і правоохоронцям. Хазяїна собаки знайдено. Вирішується питання про притягнення його до відповідальності.
Затримали на хабарі... суддю
Суддю Господарського суду Полтавської області звинувачують у хабарництві. За «винесення рішення на користь одного з комерційних підприємств» він буцімто зажадав 3,5 тисячі доларів. Саме під час передачі грошей суддю й затримали співробітники Управління СБУ в Полтавській області та Генеральної прокуратури України. Щодо нього порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України. Триває слідство.