Городники Сумщини скаржаться на неврожай картоплі. Порівняно з минулим роком, її збирають удвічі менше. Однак у головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації втішають. Головний спеціаліст відділу рослинництва Марина Петренко вважає, що цього сезону зберуть «другого хліба» стільки само, як і попереднього: завдяки більшим площам, відведеним під вирощування картоплі. Якщо у 2011 році під нею було на Сумщині 600 га, то нинішнього — 800. Однак названі цифри стосуються лише господарств та фермерів, тоді як приблизно 95% картоплі вирощують приватники. Вчені із Сумського національного аграрного університету кажуть, що оптимальна температура для картоплі — 21 градус, а нинішнього літа вона сягала 35 градусів і вище. Тож вони радять людям вирощувати посухостійкі сорти або ж організовувати полив, інформують Владислав ЖМУРКОВ і Володимир ЧЕРНОВ.