Нарешті, кіровоградська диво-писанка не лише посіла належне місце серед інших подібних творів, представлених усіма регіонами України на Параді вишиванок у День незалежності, але й дістала гідну оцінку.
Начебто зійшовши з писанки, Марко Кропивницький, Іван Карпенко-Карий, Микола Садовський, Панас Саксаганський та Марія Заньковецька пройшли вулицями української столиці разом із талановитим витвором, майстринями вишиванок та дитячими колективами, і привітали своїх нащадків уже в рамках всеукраїнського проекту, переможцями якого стали разом із двома іншими областями. Кожна з них отримає по тридцять тисяч гривень.
Велетенську писанку, яку розписали місцеві художники, на площі перед Кіровоградською міською радою встановили ще у переддень Світлого Христового Воскресіння.
Тисячі кіровоградців і гостей міста встигли подивитися на витвір місцевих художників Андрія Кадигроба, Тетяни Стороженко, Ігоря Вишниченка, Анатолія Кімнатного, Євгена Івасюти та Андрія Надєждіна. Майстри розмалювали писанку в традиційні для центрального регіону України кольори — чорний, коричневий, жовтий, червоний із вкрапленнями зеленого, та розмістили на ній сюжети, пов’язані з українським професійним театром і його основоположниками, які 130 років тому заснували в Єлисаветграді першу професійну трупу.
 
 
Понад п’ять тисяч осіб зібралося на традиційне святкування Дня незалежності України в селі Скопіївка Добровеличківського району на Кіровоградщині. За словами учасників свята, цього року програма була насиченою та цікавою. Хтось пригощався справжнім козацьким кулішем, а хтось — шашликом, хтось насолоджувався дзвінкою піснею, а хтось — запальним танцем. Справжні українські козаки гарцювали на конях, а маленькі — на батькових плечах. Усі разом гарно відзначили найбільше свято рідної України.
Фото  автора.