Окрасою свята Дня незалежності у Голованівську, що на Кіровоградщині, став 850-кілограмовий диво-коровай. Красень у п’ять ярусів заввишки вражав кожного не тільки розмірами та вагою, а й оформленням і чудовим смаком.
Для виготовлення такого вагомого символу української гостинності голованівські майстри використали 650 кг борошна, 40 кг маргарину, 250 кг цукру, 150 яєць та 100 пакетиків ваніліну. Пекла гігант-коровай у справжній українській печі майстриня Рита Довга зі своєю родиною, а прикрашали його власними виробами ще сім майстринь. Частували усіх охочих місцеві автори ідеї його створення — засновник благодійного фонду «Відродження» Віталій Грушевський, голова Голованівської райдержадміністрації Олександр Яровий та голова Голованівської районної ради Олексій Чушкін.
Вл. інф.