Але наймасштабніші гуляння очікуються все-таки в столиці 
Сьогодні українці святкують День Державного Прапора та готуються відзначати двадцять першу річницю незалежності.
Тим, хто планує відвідати Київ найближчими днями, пропонуємо перелік найцікавіших, на нашу думку, подій.
Офіційна частина святкування розпочнеться вже сьогодні, коли українці відзначають День Державного Прапора. Цього дня жовто-синій стяг урочисто піднімуть у кожному населеному пункті країни. У столиці в церемонії підняття Державного Прапора участь має взяти  Президент України.
А вже завтра о 9-й ранку відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському і Володимиру Великому. У храмах столиці ж мають відслужити молебні за Україну та український народ.
Та повернімося до нашої святкової програми. Любите спорт і активний відпочинок? Тоді 24 серпня з самого ранку прямуйте на Хрещатик. Тут о 10-й годині стартує другий всеукраїнський чемпіонат з баскетболу 3 на 3. А уже об 11-й у центрі столиці запанує екстрим. На центральній вулиці міста розпочнуться показові спортивні виступи з ролер-сламу та автомототріалу. Організатори обіцяють «недитячі розваги»: видовищні трюки на мотоциклах та автомобілях, показові виступи спортивних авто тощо. 
Для більш поміркованих спортсменів — заїзди на офісних стільцях та безплатний майстер-клас з катання на роликах. Спортивний фестиваль «Веселі старти на роликах» відбудеться на Хрещатику з 14.30 до 17.00.
Рівно опівдні на Європейській площі розпочнеться карнавальне дійство «Парад вишиванок». Потім учасники, які з’їдуться до Києва з усіх куточків країни, під супровід духового оркестру пройдуть центральними вулицями столиці. Тим часом цим самим маршрутом на старовинних возах возитимуть велетенські писанки.
Не така національна, але не менш оригінальна подія: 24—25 серпня на Майдані незалежності відбудеться Всеукраїнський фестиваль морозива.
І вже традиційно на День незалежності на столичному Співочому полі працюватиме щорічна виставка квітів. Цього разу її тема — «Мелодії українських казок». Два цапи, мишенята Круть і Верть, Колобок, господар городу Гарбуз та інші герої оживуть у квітах. Загальна площа композицій становитиме близько 2,5 тисячі кв. м. Використають понад 300 тисяч квітів.
Ну і яке ж святкування без концерту. 24 серпня у Києві співатимуть і танцюватимуть цілий день мало не у всіх парках культури та відпочинку. Крім того, на концертні майданчики перетворяться і головні площі столиці. Приміром, з 10-ї години концертна програма розпочнеться на Європейській площі. За годину після цього оживе сцена і на Майдані незалежності.
О 19-й годині на Софійській площі — гала-концерт класичної музики в рамках мистецького проекту «Тобі, незалежна Батьківщино!».
Останнім акордом у виступах стане святковий феєрверк. Засяяти вогнями над Майданом незалежності небо має о 22-й годині.
До речі, святкування Дня незалежності виллється місту в копієчку. Цього року заплановано витратити два-три мільйони гривень муніципальних коштів. Принаймні саме таку цифру озвучив нещодавно голова КМДА. Решта грошей, мовляв, залучатимуть від спонсорів та меценатів. Що тут скажеш: щоб ми так жили, як святкуємо.