Учора Президент Віктор Янукович у Харкові взяв участь у церемонії відкриття Монумента Незалежності, який встановлено на площі Конституції.

Монумент, за словами глави держави, символізує споконвічну мрію наших предків про свободу, багатовікову боротьбу за незалежність, а також прагнення й волю сучасних українців до нових перемог і звершень.

«Ми вміємо і повинні бути згуртованими і єдиними — тільки спільними зусиллями можна подолати всі випробування й досягти успіху на обраному шляху», — наголосив він.

В. Янукович привітав харків’ян з наступаючими Днем незалежності України та Днем міста.

Глава держави підкреслив, що Харків має унікальний потужний науковий і виробничий потенціал та відзначив цінний для інших областей досвід харків’ян у питаннях розвитку соціальної сфери.

Крім того, як повідомляє прес-служба Президента, В. Янукович високо оцінив вагомий внесок Харкова в успішне проведення Україною фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Чудова атмосфера, високий рівень підготовки, продемонстровані містом під час проведення чемпіонату, позитивно вплинули на імідж України», — наголосив він та додав, що десятки тисяч вболівальників із різних куточків Європи були вражені привітністю і дружелюбністю харків’ян і захоплені цим містом.

ДОСЛІВНО

Президент В. Янукович:

«У процесі розвитку держави Харків займає особливе місце. Вашим містом може пишатися Україна. Зусиллями і невтомною працею харків’ян примножуються досягнення країни».

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін, міський голова Харкова Геннадій Кернес, Президент України Віктор Янукович, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).