Центральна виборча комісія зареєструвала низку уповноважених осіб у загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах, зокрема, Партії зелених України. Крім того, комісія розглянула звернення Г. Федорченко щодо розгляду питань про скасування реєстрації кандидатом у народні депутати В. Сацюка, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі № 62, та порушення членом ЦВК присяги члена комісії.
Нагадаємо, постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 19 серпня 2012 року постанову ЦВК про реєстрацію Володимира Сацюка (екс-перший заступник голови СБУ) кандидатом у народні депутати визнано протиправною та скасовано. Водночас суд визнав протиправними дії членів комісії Андрія Магери та Валерія Шелудька з підготовки відповідного рішення.
Тим часом, Центрвиборчком вирішив, що розгляд звернення Г. Федорченко неможливий, оскільки «станом на 21 серпня 2012 року зазначена постанова суду законної сили не набрала», — йдеться у повідомленні відділу взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК. Без розгляду комісія залишила й звернення в частині вимог щодо порушення присяги членом ЦВК.
Відповідно до проведеного комісією жеребкування політичним партіям присвоєно порядкові номери, за якими їх буде розміщено у виборчому бюлетені.
Партійна солідарність?
Партія регіонів докладе максимум зусиль, щоб вибори до Верховної Ради відбулися прозоро та демократично. А відтак, заяви та припущення депутата Європарламенту Елмара Брока щодо підсумків майбутнього волевиявлення необхідно розглядати як вияв партійної солідарності представника Європейської народної партії стосовно свого союзника в нашій країні — «Батьківщини». Таку думку висловив народний депутат Володимир Олійник (ПР), коментуючи висловлювання євродепутата, повідомляє прес-служба Партії регіонів.
Водночас парламентарій зауважив, що для Партії регіонів особливо важливо, щоб вибори відбулися прозоро і демократично. «У цьому плані ми звітуватимемо перед українським суспільством», — додав він.
Він наголосив також, що головне, щоб перегони визнав народ України і Європа загалом, а не окремі політики, пов’язані з українською опозицією.
«Вогонь» по площах. Рекламних
Вісім білбордів з агітацією за одного й того самого опозиційного кандидата в депутати в минулі вихідні було заклеєно — на деяких просто знищили зображення, на інших з’явилася агітація за Партію регіонів, а на одному — поздоровлення Президента із Днем незалежності. Це дало привід «постраждалому» кандидатові запідозрити в зловмисних діях або міську владу, або міську організацію ПР. «У мене є всі підстави вважати, що ці дії можуть бути ініційовані представниками севастопольської виконавчої влади, або місцевим партійним осередком Партії регіонів», — йдеться в його зверненні до Президента та Генпрокурора.
Крім того, у коментарі прес-служби кандидата нагадується, що такої «агітатаки» він уже зазнавав: у червні білборди опозиціонера теж заклеювали — поздоровленнями із Днем Конституції.
Севастополь.