Під час поїздки на Львівщину голова Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради Ольга Богомолець в Академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного презентувала військово-медичну доктрину та курси з тактичної медицини для майбутніх військових.

Навчання спрямовані на розв’язання проблеми максимально швидкого надання медичної допомоги бійцям АТО. Військово-

службовці отримають практичні навички із зупинки крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, належного транспортування поранених. Таку підготовку пройдуть 3,5 тисячі молодих курсантів та офіцерів у військових навчальних закладах України.

Лікарі спеціально відсторонені від проведення цього курсу, адже основне його завдання полягає не в наданні професійної медичної допомоги. Йдеться про допомогу в першу вирішальну годину, протягом якої можна доправити пораненого до лікувального закладу, де вже його передадуть безпосереднього медикам. Тому навчання проводитимуть сертифіковані інструктори НАТО та українські фахівці з військової тактичної допомоги.

Ольга Богомолець також відвідала поранених військовослужбовців із зони АТО, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону.

Львів.

 

Ольга Богомолець під час відвідування військового госпіталю у Львові.

Фото Західного  регіонального медіа-центру Міністерства оборони.