Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров відкрив у Білій Церкві новий консультативно-діагностичний корпус міської дитячої поліклініки вартістю близько десяти мільйонів гривень.

«Це сучасний медичний заклад, який нічим не гірший, ніж у будь-якій країні Європи. Заклад відповідає всім міжнародним стандартам, з точки зору, лікування наших дітей», — сказав прем’єр під час брифінгу.

Він зазначив, що увага уряду до районних центрів і невеликих міст і надалі лише зростатиме.

М. Азаров також цікавився, як у місті реалізується програма «Доступне житло», молодіжне будівництво, зокрема, чому програма кредитування під три відсотки «повільно знаходить людей». «Здавалося, дуже вигідні умови, за які б у Європі вхопились обома руками. А наші люди ще міркують, тому що дуже багато потрібно працювати над відновленням довіри до держави», — сказав він. За його словами, програма кредитування будівництва житла для молоді під три відсотки діятиме й надалі.

Крім того, прем’єр повідомив, що Україна має намір порушити питання про вільний доступ до трубопровідних потужностей країн СНД, який передбачений в угоді про зону вільної торгівлі. «Цей договір надзвичайно важливий. Саме ми його ініціювали. Як тільки угода набере чинності, наші переговорники займатимуться вирішенням цих питань», — сказав М. Азаров.

Також він розповів, що першого заступника міністра соціальної політики Василя Надрагу було звільнено за брак відповідальності, зокрема, під час нарахування студентських стипендій. Але за всієї поваги до його колишніх і нинішніх заслуг В. Надразі запропоновано інше місце роботи.