Бюлетені на вибори до Верховної Ради друкуватимуться тільки українською мовою. Про це на брифінгу повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський. За його словами, до закону про вибори народних депутатів не було внесено жодних змін. Відтак бюлетені друкуватимуться державною мовою.
Водночас, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, комісія зареєструвала трьох офіційних спостерігачів від Парламентської асамблеї чорноморського економічного співробітництва на чергових парламентських виборах. Відповідний дозвіл отримали також громадська організація «Молодь до влади в місті Києві» — на території столиці, Чернівецька обласна громадська організація «Захист» — на території Чернівецької області, громадська організація Чернігівський громадський комітет захисту прав людини — на території міста Чернігова, а Київська обласна молодіжна організація «Молоді регіони» — на території Київської області.
Злочинні дії конкурентів не злякають народників
Політвиконком Народної партії обурений кричущим випадком нахабного розбою — підпалом приватного підприємства «Дригало» у місті Біла Церква. Про це йдеться у заяві Народної партії, переданій «Голосу України».
Марка «Дригало» пов’язана з іменем Людмили Дригало — депутата Білоцерківської міської ради і кандидата у народні обранці від Народної партії в одномандатному виборчому окрузі №90 у м. Біла Церква.
«Не маючи вагомих політичних аргументів і достатньої громадської підтримки для того, щоб нарівні конкурувати з Людмилою Дригало на виборах, опоненти завдали нищівного удару по успішному, економічно ефективному та соціально відповідальному підприємству. Мета паліїв — нейтралізувати визнаного фаворита перегонів і лідера білоцерківської громади, змусити Людмилу Дригало відмовитися від участі у виборах, — йдеться у документі.
Народна партія вимагає від правоохоронних органів невідкладного та результативного розслідування ситуації і притягнення винних до кримінальної відповідальності. Крім того, забезпечення необхідного захисту і охорони Людмилі Дригало та членам її родини.
«Переконані, дії противників Народної партії у місті Біла Церква отримають не тільки належну юридичну оцінку та правове реагування, а й політичну оцінку білоцерківської громади під час голосування», — наголошується у заяві.