Понад 700 ветеранів національно-визвольних змагань, які проживають на території Прикарпаття, з наступного року отримуватимуть додаткову надбавку до пенсії в розмірі 500 гривень. Таке рішення на наступній сесії обласної ради пропонує депутатам ухвалити постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій. Її підтримав голова обласної ради Олександр Сич. За його словами, до цього часу такі надбавки встановлювали місцеві ради, і вони були різні. Наразі ж пропонується, щоб вони були однаковими для всіх ветеранів, незалежно від місця їх проживання. Відповідні кошти будуть передбачені в обласному і районних бюджетах порівну.
...гуцули готуються до ювілейного фестивалю
У селищі Верховина на Прикарпатті 22—23 вересня відбудеться XX Міжнародний гуцульський фестиваль. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Головне завдання організаторів — «піднесення проблем гуцульського регіону до практичного вирішення на державному рівні, привернення уваги громадськості та зарубіжжя до краю задля його всебічного розвитку».
У фестивалі візьмуть участь фольклорно-етнографічні колективи, самодіяльні театри, майстри образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва. А розпочнеться він науково-практичною конференцією «Основні особливості соціально-економічного та духовного розвитку гуцульського регіону у специфічних етнографічних гірських ландшафтно-кліматичних умовах у період сучасних глобалізаційних процесів: стан, проблеми, перспективи».
Івано-Франківська область.