Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 6-й тур.
17 серпня. «Арсенал» — «Іллічівець». 2:1. 1 230 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Шацьких, 11, Гоменюк, 87 — Окріашвілі, 27.
18 серпня. «Говерла» — «Металіст». 0:3. 5 800 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Крістальдо, 16, 82 (п), Вілліан, 30.
«Кривбас» — «Дніпро». 0:0. 4 925 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Вилучено Мазуха («Дніпро», 88, друге попередження).
«Ворскла» — «Динамо». 1:0. 10 500 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Гол: Громов, 25.
«Металург» Д — «Таврія». 1:1. 2 200 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Мораєс, 9 (п) — Назаренко, 89 (п). Вилучено Погорілого («Таврія», 6, фол останньої надії).
19 серпня. «Карпати» — «Металург» Зп. 2:1. 10 300 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Ксьонз, 33, Кас’ян, 52 — Матяж, 67. Вилучено Даушвілі («Карпати», 59).
«Волинь» — «Зоря». 2:2. 4 200 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Пилипчук, 32, Рамон, 55 — Ідахор, 82, Грицай, 90. Вилучено Ігнатьєвича («Зоря», 75, друге попередження), Шикова («Волинь», 83, друге попередження).
«Чорноморець» — «Шахтар». 1:5. 34 028 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Діденко, 90+3 — Мхітарян, 3, 83, 86, Тейшейра, 64, Вілліан, 80.
Бомбардири: Мхітарян («Шахтар») — 10 м’ячів, Ідейє («Динамо») — 6, Джуліано («Дніпро»), Тейшейра («Шахтар») — по 4.
Після цього туру одноосібним лідером турніру став «Шахтар», котрий вчинив справжній розгром «Чорноморцю» на його полі. Хет-триком відзначився Генріх Мхітарян! Донеччани демонструють високий клас і, сподіватимемося, що вони збережуть ігровий тонус до старту в груповому турнірі Ліги чемпіонів.
А тепер про головну несподіванку. Загнана у глухий кут «Ворскла», в якій за кілька днів ло гри зняли тренера Вадима Євтушенка, не впала на коліна, а взяла та й обіграла «Динамо». Добре відомо, що зміна тренера часто надає колективу додаткових сил. Він максимально збирається і, як правило, вистрілює. Про це не міг не знати такий досвідчений фахівець, як Юрій Сьомін. Мав бути готовий сам до такої ситуації і налаштувати відповідним чином своїх підопічних. Не зміг.
Тому особливо дивним стало рішення тренера не залучати до складу на цей матч цілу групу провідних виконавців. Одні залишилися в Києві, другі були у Полтаві, але в першому таймі сиділи на лаві запасних. Однак і поява після перерви Ідейє, Гармаша, Ярмоленка справу не врятувала. Таким розбалансованим «Динамо», як ото в поєдинку з «Ворсклою», давно вже не було.
Звичайно, господарі заслужили на добре слово за самовідданість. Але більше на перемогу полтавців попрацювали... самі динамівці. Давайте будемо відвертими: якщо б кияни хоч трохи були зібраніші, більше уваги приділяли організації командних дій, то навряд чи «Ворсклі» вдалося б добитися такого результату.
Утім, від цього прихильникам іменитого клубу легше не стане. Тому керівництву ФК «Динамо», либонь, уже варто серйозно замислитися над ситуацією. Адже головна біда не в програній «полтавській битві», а в тому, яку гру демонструє сьогодні команда.
Грають «Арсенал» та «Іллічівець»: маріуполець Олександр Мандзюк (ліворуч) міцно тримає киянина Еріка Матуку.
Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).