Про це заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. На думку народного обранця, як повідомляє його прес-служба, в останній період держава інвестувала у футбольний бізнес практично всі фінанси. «Належної системної підготовки фізичної культури та спорту практично не було. Чотири спортивні бази біля НСК «Олімпійський», заради одного фуршету на фіналі чемпіонату Європи з футболу, всупереч чинному законодавству були знищені», — зазначив заступник керівника парламенту.

Також М. Томенко нагадав, що низка олімпійських спортивних баз Києва сьогодні об’єднані в одну структуру і довгий період реорганізації взагалі не могли ефективно функціонувати. «Тому, по-перше, треба низько вклонитися нашим спортсменам, які, попри відсутність належної підготовки, завоювали досить високе місце на Олімпіаді. 

По-друге — відмінити їхню відповідальність за провали в таких видах спорту як плавання, гімнастика, боротьба тощо і перекласти її на чиновників, які провалили підготовку до змагань у Лондоні. По-третє, нарешті, потрібно почати системно інвестувати в масову фізичну культуру та спорт, і тоді ми отримаємо добрий результат на Олімпійських іграх», — підкреслив заступник Голови Верховної Ради.