Новина місячної давнини про те, що під українсько-словацьким кордоном із боку Ужгорода прокопали контрабандний тунель, оснащений вагонетками і електрифікований (див. «Голос України» за 21 липня), стала справжньою сенсацією. І спричинила переполох серед наших правоохоронців і відповідну реакцію у сусідніх євросоюзівських країнах.

І на тобі — знову «знахідка»?.. Ось як звучить офіційне повідомлення: «16 серпня 2012 року в результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБУ в Закарпатській області виявили підземний тунель у селі Малі Селменці Ужгородського району, що веде через українсько-словацький державний кордон».

Протягнувся він до розташованого на словацькому боці села Великі Селменці.

До речі, вхід до тунелю знайшли в приміщенні магазину із символічною назвою «Європа» — в підвалі на глибині близько чотирьох метрів. Торгова точка спеціалізується на продажі одягу і галантерейних товарів. Щоправда, останні дні вона була зачинена. Вхід до підземелля був замаскований, а сам тунель — у аварійному стані: мабуть, «хазяї» відчули, що пахне смаленим і затопили його водою.

Як повідомили кореспондентові «Голосу України», 17 серпня СБУ офіційно поінформувала словацьку сторону (про виявлення тунелю) для організації та проведення спільних слідчих дій.

Закарпатська  область.

Вхід до «кротячої нори» метикуватих контрабандистів.

Фото надане прес-центром СБУ.