Лише з початку року під колеса машин потрапило близько 120 підлітків. Чотири дитини загинуло, інші отримали травми різного ступеня тяжкості. Щоб попередити такі трагедії, столична Державтоінспекція напередодні навчального року вирішила провести комплекс профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі». Триватиме захід до 20 вересня.
— Улітку більшість дітей відпочивають, як правило, там, де транспорту небагато: в селі, на дачі або біля моря, — каже Ігор Опанасенко, в. о. начальника столичної ДАІ. Напередодні нового навчального року в Київ повернуться тисячі школярів, які за цей час відвикли від інтенсивного руху і, звичайно, забули правила безпечної поведінки на дорогах. Тому їм необхідно постійно нагадувати прості й загальновідомі речі — перед тим, як перейти дорогу, необхідно зупинитись, подивитись праворуч і ліворуч. Також маленьким пішоходам потрібно наголошувати: на «зебрі» можна переходити дорогу, лише переконавшись, що всі машини зупинились.
За словами І. Опанасенка, в ході цих заходів інспектори ДАІ чергуватимуть біля шкіл, що прилягають до проїзної частини. Це повинно підвищити дисципліну і водіїв, і маленьких пішоходів. А першого вересня, у День знань, вартові доріг разом із педагогами проведуть уроки дорожньої грамоти в усіх навчальних закладах. Дітям, які дотримуватимуться правил безпечної поведінки на дорозі, співробітники ДАІ вручать значки — флікери. Вони відбивають світло в темний період доби. Й водієві легше помітити дитину на дорозі. А для маленьких порушників передбачено дещо інший подарунок — повідомлення батькам. Окрім інформації, на ньому надруковано основні правила поведінки на дорозі. Їх буде корисно прочитати і дорослим, і малюкам.
Ще одна проблема для Державтоінспекції — водії двоколісного транспорту. Лише за останні декілька днів у столиці травмувалося троє мотоциклістів. Усі вони з переломами кінцівок та іншими тяжкими травмами опинились в лікарні. 
ДАІ вкотре закликає власників автотранспорту бути уважними та обережними. Стосується це, передусім, водіїв двоколісних машин, оскільки вони у випадку скоєння дорожньо-транспортної пригоди практично нічим не захищені.