Центральна виборча комісія зареєструвала 5771 кандидата у народні депутати, в тому числі 2644 — за партійними списками і 3127 — у мажоритарних округах. Про це після завершення засідання комісії повідомив заступник глави ЦВК Андрій Магера. В цілому участь у перегонах братимуть 89 політичних сил, 22 з яких висунули кандидатів за партійними списками. А. Магера не виключив також оскарження в судах рішень ЦВК про відмову у реєстрації. За його словами, це можна зробити протягом п’яти днів після ухвалення відповідного рішення, тобто до 23 серпня. Він також нагадав, що комісія до 26 серпня повинна сформувати 225 окружних виборчих комісій (на включення своїх представників до складу окружкому має право 89 партій). Крім того, Центрвиборчком зареєстрував сім офіційних спостерігачів від Республіки Польща, одного — від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) та 13 — від міжнародної неурядової організації «CANADEM» на виборах 28 жовтня 2012 року. Усього, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, під час перегонів працюватиме 117 офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.
Шухевич  також іде в депутати                            
Партійний список Української національної асамблеї, зареєстрований Центральною виборчою комісією, очолив її лідер Юрій-Богдан Шухевич — син головнокомандуючого Української повстанської армії (УПА) Романа Шухевича. Всього до списку УНА включено було 169 кандидатів, але комісія оформила лише 115 осіб (49 відмовлено через невідповідність поданих документів вимогам законодавства).
Перегони без лідерів опозиції — сором для влади
Таку думку висловив депутат Європарламенту Чарльз Теннок (група європейських консерваторів та реформістів), повідомляє сайт Тимошенко. «Особисто для мене, парламентські вибори в Україні, позбавлені опозиційних лідерів, — сором, а їх результат не представлятиме реального вердикту народної думки, і ця ситуація підірве легітимність обраних парламентаріїв», — сказав Ч. Теннок.
Євродепутат також додав, що ініціюватиме окрему доповідь Європейського парламенту щодо недемократичності проведення волевиявлення в Україні. «За згодою, Європейський парламент, коли спостерігає за виборами в країнах ОБСЄ, працює у форматі «трійки» з ОБСЄ та Радою Європи при підготовці спільної фінальної доповіді. Водночас це — добровільна згода, і я, за необхідності, закличу Європарламент підготувати окрему доповідь, яка висвітлить недемократичний клімат, в якому проводяться ці перегони», — наголосив він. 
У свою чергу, депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Сарюш-Вольські (група народних партій, Польща) додав, що відмова ЦВК зареєструвати Тимошенко та Луценка кандидатами у народні депутати є продовженням політики чинної влади на усунення лідерів опозиції від участі у політичному житті країни.
Ляшка хотіли «купити»?
Лідеру Радикальної партії, народному депутатові Олегу Ляшку пропонували 10 мільйонів доларів США за відмову від балотування за своїм мажоритарним округом. Як повідомила прес-служба РПЛ, з подібною пропозицією до Ляшка звернувся один із його конкурентів по округу.
«Мене ніхто ніколи не купить! Це мій дім, це мій Бахмач, це моя Борзна, де я в школі-інтернаті вчився, це моя Ічня, де я в 1990 році першим піднімав наш синьо-жовтий прапор, це моя Мена, це моя Куликівка», —наголосив політик. Депутат повідомив також, що звернувся із депутатським запитом до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати даний факт і притягти винного до кримінальної відповідальності.
Адмінресурс сприятиме радикалізації настроїв
Збільшення застосування адміністративного ресурсу на цьогорічних виборах лише зменшить віру українців у можливість своїм голосом реально вплинути на ситуацію в країні. А це, у свою чергу, сприятиме радикалізації настроїв людей. Таку думку у коментарі виданню «Тиждень. ua» висловив керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Відсутність надії говорить про те, що люди не шукатимуть публічні майданчики для взаємодії з владою, а шукатимуть вуличні майданчики, де вони безпосередньо пред’являють свої претензії владі», — зазначив експерт. «Це все погано, оскільки парламент не викликатиме в українців жодних очікувань. Тому вони шукатимуть інші — вуличні — способи тиску на владу. А приводів для тиску буде дуже багато», — упевнений В. Небоженко.
Викрили схему реєстрації «підставних» претендентів
За згоду висунути свою кандидатуру в народні депутати по виборчому округу № 18 на Вінниччині зловмисники пообіцяли мешканцеві цієї області п’ять тисяч доларів США. Коли «роботодавці» не повернули чоловікові паспорт, він звернувся до міліції. Правоохоронці встановили кількох учасників «схеми», згідно з якою до участі у майбутніх перегонах залучалися «підставні кандидати». Одного зі зловмисників, 31-річного мешканця Київської області, затримано. Печерським районним управлінням внутрішніх справ, як повідомили в УЗГ МВС України, за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та ч. З і ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
Церква — не місце для агітації
Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) закликає не використовувати церкву для політичної агітації. Він нагадав, що жоден священик не має права вихваляти будь-кого, крім Бога, повідомляє УНІАН. За словами релігійного діяча, «коли церква втручається в політику, вона завжди програє. Бо ніколи жодна політична партія, яка намагається церкву обдарувати, не лишить її вільною».
Водночас глава УГКЦ зауважив, що церква закликає обов’язково взяти участь у виборах, бо «це дуже важливий момент, коли потрібно виявити свою громадянську відповідальність».